Skup urządzeń gastronomicznych Koszalin
Polski lombard czyli skup urządzeń gastronomicznych w Koszalinie. Do czego służą i za ile można je sprzedać? Prowadzisz działalność gastronomiczną? Masz zbędny sprzęt gastronomiczny lub chcesz coś dokupić? Polski lombard w Koszalinie prowadzi skup urządzeń gastronomicznych.
Urządzenia gastronomiczne są każdą formą wyposażenia, które służy do obróbki i przygotowywania posiłków w każdym lokalu gastronomicznym. To właśnie od nich głównie zależy jak prosperuje działalność oraz decyduje o utrzymaniu na rynku. Do urządzeń gastronomicznych należą między innymi szafy chłodnicze, które doskonale nadają się do przechowywania produktów i półproduktów spożywczych. Zwykle taki rodzaj lodówek posiada funkcje samozamykających się drzwi, kilkustopniową regulację temperatury oraz dużą pojemność. Przykładem może być szafa chłodnicza Resto Quality KK 261, której cena rynkowa przekracza 1000 zł lub mniejszy model KK 151116I za ponad 700 zł.
Szafy chłodnicze są nieodłącznym urządzeniem gastronomicznym w wielu lokalach gastronomicznych i usługowych. Schładzarko – zamrażarki szokowe służą jak sama nazwa wskazuje do błyskawicznego schłodzenia produktu lub zamrażania np. model Master ISO GN 1/1 chłodzący w 90 minut a zamrażanie szokowe to tylko 240 minut co jest niezwykle dużym ułatwieniem w gastronomii. Niestety przedsiębiorcy wykładają ogromne sumy na takie sprzęty nie wiedząc o tym, że jest skup urządzeń gastronomicznych. Podany model to wydatek rzędu 6000 zł – 7000 zł. Sama kuchnia czyli tak zwany trzon elektryczny z 4 płytami wynosi ponad 2000 zł. Lista urządzeń gastronomicznych jest niezwykle długa a w jej skład wchodzi wszystko co jest potrzebne do choćby najmniejszego kontaktu z żywnością. Zdarza się, że właściciele restauracji czy barów kupują sprzęt, który jest wymagany ale nie używają go ze względu na małą funkcjonalność np. obieraczki do ziemniaków. Koszt takiego urządzenia wynosi ponad 3000 zł w przypadku małej sześciokilogramowej obieraczki do ziemniaków dlatego warto zorientować się w cenie urządzeń gastronomicznych w skupie.
Usługi stacjonarne jak i online prowadzi dobrze prosperujący Polski lombard w Koszalinie mający obecnie dobre opinie na rynku. Wiodącymi markami w dziedzinie gastronomii są Resto Quality, Convotherm, Venix i Yato zaopatrujące firmy w choćby warniki do wody, zup, wina czy szatkownice do warzyw. Masz zbędny sprzęt gastronomiczny? Sprzedaj go. Posiadane urządzenia warto sprzedać w skupie jeśli np. planujesz zakup nowszego modelu lub całkowitą rezygnację z ich używania ze względu na modyfikację oferowanych usług. Jeśli firma X planuje przekształcić się w piwiarnię zbędnym urządzeniem staje się większość wyposażenia kuchni więc dobrym rozwiązaniem jest oddać to do skupu. Gdzie jest skup urządzeń gastronomicznych w Koszalinie? Oczywiście w Polskim lombardzie, który na stronie internetowej: polski lombard.pl udostępnia możliwość szybkiej wyceny danego przedmiotu. Co ważne nie trzeba się logować, dzwonić, pisać ani płacić żeby dowiedzieć się jaką cenę oferuje klientowi firma lombardowa. Jest to genialne rozwiązanie w przypadku skupu urządzeń gastronomicznych bo jak wozić ze sobą od lombardu do lombardu np. obszerną szafę chłodniczą, ciężką płytę elektryczną czy krajalnice i warniki.
Są to przedmioty o sporych wymiarach a zwykle te drobne mają większą masę. Polski lombard staje się zbawieniem w takiej sytuacji. Wystarczy dokonać wyceny urządzenia online i skorzystać z możliwości usługi w domu. To znaczy, że sprzęt zabierze kurier wysłany przez Polski lombard a pieniądze wypłaci przelewem na konto bankowe klienta. Ile można dostać za urządzenia gastronomiczne w skupie? Wiele firm ze względu na trudną sytuację na rynku lub z powodów osobistych decyduje się na zamknięcie działalności gospodarczej a tym samym posiadany sprzęt staje się zbędny. O ile lokal należy do właściciela firmy to można go sprzedać z wyposażeniem jednak dziesiątki przedsiębiorców wynajmuje lokale pod usługi a wtedy posiadane mienie należy zabrać. Pojawia się pytanie co zrobić z tak dużymi urządzeniami, które nie da się ukryć ze względu na ich koszt są sporą częścią majątku przedsiębiorcy.
Oczywiście istnieją ogólnodostępne aukcje internetowe oraz strony, na których można wystawić oferty sprzedaży swoich produktów i urządzeń jednak takie działanie nie daje żadnej gwarancji sfinalizowania transakcji a często sam udział w aukcji jest płatny. Podstawową wadą ogłoszeń jest to, że zanim potencjalny kupiec znajdzie interesujące go ogłoszenie mija trochę czasu. Mogą to być tygodnie, miesiące a gdzie wtedy podziać sprzęt? Z całą pewnością nie zmieści się w domu ani w garażu. To czy w ogóle ktoś będzie zainteresowany nie znaczy, że dojdzie do sprzedaży. Skup urządzeń gastronomicznych w lombardzie daje gwarancję zakończenia transakcji sukcesem.
Wystarczy wycenić posiadany sprzęt, dostarczyć do lombardu lub przekazać kurierowi Polskiego lombardu i otrzymać pieniądze. Cały proces trwa błyskawicznie a co najważniejsze oddajemy towar w zamian otrzymując określoną w umowie kwotę i zupełnie nie interesuje nas dalszy los danych przedmiotów. Od kwoty, którą może zaoferować lombard uzależniona jest cena rynkowa urządzeń gastronomicznych. Często ogólna wartość wszystkich posiadanych przez przedsiębiorcę urządzeń gastronomicznych przekracza 100000 zł co oznacza, że może on uzyskać przynajmniej połowę tej kwoty w skupie. Wiele zależy od marki i stanu urządzenia dla przykładu za ladę chłodniczą można dostać ok. 1000 zł lub 5000 zł – 6000 zł za piec konwekcyjno – parowy firmy Venix.